Posts

#ladylatravels: Sweet Escape to Malacca (Melaka) Part 1 - Freeport A' Famosa Outlet, Klebang Original Coconut Shake, Masbro Village

ASSALAMUALAIMUM DAN HAI...
Ingat lagi masa awal2 blogging dulu aku selalu mengadu pasal masalah rumah tangga. Dan nampaknya hampir 10 tahun pun masih dengan masalah sama apeni? Aku rasa dah tiba masanya taman perumahan ni kena tukar nama dari Taman Sri Kolam kepada Taman Sri Kelam bwahaha! Ko kenapa asyik takde air tanpa notis apa2 ingat kitorang ni keturunan kambing ke apa ha? Tapi tulah Allah itu Maha Adil. Sebaik-baik perancang. Dan2 je time takde air tu date sama dengan trip aku ke Melaka. So, memang sweet escape lah! Excuse me, trip ini sebenarnya adalah pada awal  bulan November 2017 lagi. Macam biasa, peram cerita adalah salah satu kemahiran aku. OH, HAI 2018!!!
Alkisahnya kawan aku ada voucher hotel Bayou Lagoon Park Resort yang hampir nak expired, call hotel, 4hb Nov je available. So, malam 2hb aku gerak ke Shah Alam. Pagi 3hb tu gerak ke Melaka dari Shah Alam. Sebelum pergi tu nampak macam pack gila itinerary tapi tetibe je minggu aku pergi tu hujan on and off so xdelah bany…

Goodbye ladydyla. Hello Fara Edyla.

#ladylatravels: The DARAs in Ho Chi Minh/Saigon (Summary - Itinerary - Halal Food Hunting)

#ladylatravels: The DARAs in Ho Chi Minh/Saigon (Part 4)